5 съвета за избор на правилната душ кабина

Покупката на душ кабина не е като да си купите чифт обувки … това не е нещо, което правим редовно, не можете да го изпробвате преди да го купите. Това е инвестиция в нещо, което се очаква да се използва години напред. Ето най-добрите съвети за това как да се подходи при покупката на душ кабина. А после погледнете и вратите от Борман, които препоръчваме за монтиране в банята.

Душ кабината е част от банята, а как банята може да помогне при даване на жилището под наем или при продажбата му – вижте тук.

1. Посещение в шоурума на търговеца

Може да нямате възможност да пробвате душ кабината в собствения си дом, но можете да я изпробвате, като посетите местния шоурум на търговец на дребно, предлагащ обзавеждане за баня. Ако сте избрали дизайн, стил и марката, която харесвате, разберете къде е най-близкия търговец на дребно, демонстриращ продукт. След това можете да видите на продукта, отворете и затворете вратите и влезте вътре, за да разберете дали той ще е подходящ за вашия начин на живот, пространство и дизайн на банята.

2. Направете план на банята

Направете план на вашата баня, включително и евентуални ограничения, като например прозорци, каси на врати и шкафове. Това ще ви помогне да определите какво място имате на разположение за душа и дали имате нужда от отваряща се навътре душ врата заради някакво препятствие. Препоръчително е да обсъдите това с вашия специалист за баня. Много от търговците на дребно предлагат услугата дизайн, така че те ще направят план на идеите ви за банята. Те ще могат да се идентифицират всички възможни проблеми, които може и да не сте забелязали преди това.

3. Помислете за нуждите на семейството ви и бъдещите нужди

Преди да започнете с планирането, помислете за вашите индивидуални нужди и тези на семейството ви.

Банята трябва да е удобна за използване от всички – деца, възрастни, от вас самите.

4. Проверете гаранцията

Банята ще бъде зона с висок трафик. Вашата душ кабина може да се отваря и затваря около 10 пъти на ден. Поради това е необходимо да бъде направена така, че да издържа и да имат добра и прозрачна гаранция. В идеалния случай една услуга, подкрепена с гаранция, ще ви даде гарантирано спокойствие.

5. Изберете реномиран монтажник

За перфектен завършек, трябва да осигурите монтирането на вашите продукти за баня в съответствие с инструкциите на производителя. Повечето душ кабини протичат, заради лош монтаж. Ако продуктите не са монтирани в съответствие с инструкциите на производителя, това може да обезсили гаранцията и да предизвика най-различни въпроси. Например, при избора на реномиран монтажник, можете да си осигурите дизайн на банята, който изглежда фантастично, както и трайно за години напред.