Да монтирате ли в дома си кухи врати?

Кухата интериорна врата е неизменна част от модерния дом. Тя се използва не само като интериорна, има тенденция да се използва и за спални, бани, килери, както и за някои перални и сервизни помещения.

А всъщност какво означава „кухи“ врати – не са ли много по-добри новите материали при изработката на съвременните врати – вижте ги.
Всеки, който е случайно е повреждал или чупил този тип врати знаете, че тя не е буквално куха. Гипсофазерна структура във вид на пчелна пита във вътрешната страна на вратата осигурява здравина, така че вратата да не се огъва или деформира.

Предимства

Тегло – кухите врати са олекотени, което ги прави лесни за транспортиране и монтиране от един човек.
Уединеност– Тези врати изпълняват основната си функция, осигуряване на уединеност и лично пространство в стаята.
Ниска цена – Най- важното, кухите врати не са скъпи, цената варира около 80лв. Ето защо повечето бюджетни строители и майстори ще се насочат кухите врати.

Недостатъци

Звуко – пропускливи – кухите врати са не могат да изолират шума. За по-добра звукоизолация използвайте масивни интериорни врати в дома си .
Трудно се ремонтират – Повърхностите на фурнированите кухи врати са съвсем тънки. Този тънък фурнир не позволява нищо повече от едно леко шлайфане, а тези, които са с гипсофазер, не с фурнир, могат само да бъдат повторно боядисани и никога шлифовани. Основното предимство на масивните дървени врати е, че те са 100% дърво и могат да се шлайфат, рендосват, боядисват, ако се повредят.

Куха „интериорна“ врата е погрешно название
Всички кухи врати са интериорни. Те не са подходящи за външно приложение, защото вандалите лесно могат да пробият тънката повърхност с помощта на отверка, чук или дори с юмрук. Освен това, кухите врати не са устойчиви на атмосферни влияния.

Зло или не?
Когато преминете от куха на масивна дървена врата, ще бъдете учудени от това колко добре масивната дървена врата ограничава предаването на звука от стая в стая. Масивното дърво изглежда по-добре. Вратата е красива и се отваря плавно.

Въпреки всичко казано дотук, реалността диктува, че кухите врати имат законни традиции в съвременния дом.

Един от аспектите на тази реалност е, че, ако подменяте всички интериорни врати, ще трябва да платите доста висока цена. Дори и в моята малка къща трябва да сменям 8 интериорни врати.

Използването на кухите врати може ви да спести стотици левове и много загубено време в сравнение с дървените врати. Така че, дори и да не харесвате толкова много кухите врати, те отговарят на нуждите на повечето хора. Трудно е да си позволите едновременна подмяна на 8 интериорни масивни врати наведнъж. Ако отложите смяната на някои, има вероятност след време да няма същия модел или цвят.